Kerstin Krüger Iokai Shiatsu Therapeut

Shiatsu Praktijk, Amsterdam Oost

Wat is Shiatsu?

Shiatsu
De shiatsu-therapie en -massages die ik aanbied, vinden hun oorsprong in een lange geneeskundige traditie uit Japan. In het Japans betekent shiatsu 'vingerdruk'.

Shiatsu-therapie is zo oud als de impuls van de mens om de handen spontaan op een pijnlijke plek te leggen. Van daaruit ontwikkelde shiatsu zich in China en Japan door de eeuwen heen tot de veelomvattende manuele therapie die we nu kennen.

Shiatsu gaat uit van het idee in de Chinese geneeskunde dat ieder mens beschikt over een vitale levensenergie: 'chi'.

Bij een goede gezondheid stroomt chi via de energiebanen over het lichaam en door de organen. Raakt de chi-stroom geblokkeerd, dan ontstaan klachten. De therapeut spoort blokkades op en behandelt ze met shiatsu-technieken. De energie kan weer vrij stromen en klachten verdwijnen of verminderen.

Celzouten
In mijn praktijk geef ik ook advies over de Dr. Schüssler-celzouten van Pflüger: lichaamseigen mineraalzouten die je fysieke en mentale balans herstellen. De Duitse homeopaat Dr. Schüssler ontwikkelde de Celzouttherapie. 

Celzouttherapie is goed combineerbaar: als kuur bij afvallen, ontzuren of ontslakken, als leer- en energiemengsel voor kinderen, als ondersteuning bij chemotherapie. Celzouten versterken je orgaanfuncties en verbeteren je stofwisseling.

Je beweeglijkheid (fysiek en mentaal) neemt toe, evenals je levenskwaliteit en energie.

Mijn ervaring is dat shiatsutherapie en celzoutenadvies elkaar prachtig aanvullen en dat veel mensen deze combinatie als helend en ondersteunend ervaren.  

Touch of Matrix
Touch of Matrix is de meest efficiënte én magische methode waarmee ik tot nu toe heb gewerkt. Wat mij nog steeds verbaast, is hoe snel het effect heeft. TOM werkt op alle niveaus - fysiek, mentaal, emotioneel, spiritueel... Het is niet nodig om de oorzaak te weten. Jij bent de baas! Jij bepaalt wat gedaan mag worden. Als therapeut begeleid ik je graag bij dit proces.

Touch of Matrix (TOM) is een moderne behandelmethodiek, die in korte tijd de fysieke en mentale gezondheid optimaliseert - ontwikkeld door Günther de Jong en gebaseerd op de kwantumfysica. Kwantumfysica stelt dat alles is opgebouwd uit licht en informatie. Dat maakt het mogelijk om via aanraking oude, ongewenste patronen en blokkades uit informatievelden te verwijderen. Klachten worden zo op een snelle, zachte manier opgelost.

Simpel gesteld kun je de mens vergelijken met een computer. Alles wat in je leven gebeurt, krijgt een plek op je ‘harde schijf’. Raakt de schijf te vol, dan werkt de computer minder goed. TOM schoont je harde schijf op. Nieuwe en positieve informatie vervangt oude patronen, overtuigingen, pijn en emoties. Kernwoorden: vertrouwen, acceptatie, onafhankelijkheid, verandering en bewustzijn.

                                      

Facebook Google+ Linkedin